Снимка: архив, Reuters

 Изкушението да надничаме в личния живот на бившия любовник е голямо, нали? Само да можехме да разберем дали със сигурност този човек сега е необвързан, че тя или той не е продължил/а напред, бихме били щастливи. Наистина ли?

Това, което бихме получили от една такава „жълта“ акция из профилите, би било ударна доза нещастие, пише womansday. Първо се връщаме към миналото и самите ние не успяваме да продължим напред, второ щастлива клюкарка няма...

Според данни на проучването „Singles in America“, което разглежда живота на повече от 5000 необвързани възрастни, за хората, които следят живота на бившите си през социалните мрежи, е със 75% по-вероятно да бъдат нещастни, спрямо тези, които не ги следят.
 
Да проверяваме профила му е пълна загуба на време. По-добре би било просто да прекратите „приятелството“ в мрежата и да оставите дигиталното воайорство настрана. Освободете се от този товар да се осведомявате за нещо, което вече е далеч от вас.
 
Как ли? Когато признаете пред себе си, че тази връзка е изчерпана и няма какво повече да се извлече от нея, сте направили първата стъпка.
 
Втората стъпка е да преживеете случващото се. Този процес е емоционален и сълзлив, дайте си време, за да го осмислите. После е лесно.
 
Вижте цялата статия в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase