Снимка: Reuters

Общ преглед

Филмът "Междузвездни войни: Силата се пробужда", който бе пуснат по кината у нас в петък, вече е събрал 125 милиона долара от продажбата на билет в САЩ и Канада и се е насочил към приходи от 225 милиона долара през премиерния си уикенд.  

Това ще бъде най-добрият показател за всички времена, предаде Ройтерс, като се позова на информация от "Уолт Дисни".

Рекордни бяха и приходите от първите вечерни прожекции на филма, режисиран от Джей Джей Ейбрамс. В САЩ и Канада те са около 57 милиона долара, припомня БТА. Досегашният рекорд беше регистриран през 2011 г. и се държеше от "Хари Потър и даровете на смъртта: Част 2 - 43,5 милиона долара.

От прожекциите на "Междузвездни войни: Силата се пробужда" в 44 страни по света, бяха събрани 72,7 милиона долара. Те включват най-големите приходи за един-единствен ден във Великобритания - 14,4 милиона долара. 

Още по темата

Интересът към филма е огромен, хората в САЩ и Канада продължават да се тълпят пред кината за билети. А това предполага, че ще бъде подобрен и рекордът за най-добри постъпления през премиерния уикенд, който засега се държи от "Джурасик свят". Филмът, излезнал на екран през юни, реализира в бокс-офиса 208,8 милиона долара.

Отзивите на зрители и критици за "Междузвездни войни: Силата се пробужда" са много добри. Положителните са 95 процента.

Дори заключителната пресконференция на президента на САЩ Барак Обама в края на годината премина под знака на "Междузвездни войни: Силата се пробужда", предаде ДПА.

В началото на пресконференцията американският президент заяви със сериозен тон: "Нека бъда ясен, това не е най-важното събитие, което ще се случи в Белия дом днес". И поясни: "Ще има прожекция на "Междузвездни войни" за семейства и деца (на американските войници, убити при бойни действия). Така че ще се опитам да бъда кратък."
"Отивам да гледам "Междузвездни войни" . . . Благодаря ви", обяви тържествено държавният глава на САЩ накрая и излезе от залата, за да посети прожекцията, домакин на която бе първата дама на САЩ Мишел Обама.

По-късно говорителят на Белия дом Джош Ърнест влезе в залата за пресконференции, придружаван от двама имперски щурмоваци и един весел дроид. Той си направи снимка с тях.

Ако интересът към седмия епизод на космическата сага "Междузвездни войни" остане непроменен, има големи шансове приходите от продажбата на билети в САЩ, Канада и в останалите срани по света да надхвърлят най-добрия показател за всички времена. Сега рекордът се държи от "Аватар" на Джеймс Камерън - 2,7 милиарда долара. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар