Снимка: Личен архив

Продукти:

2 и ½ чаши брашно
1 чаена лъжичка сода
4-5 супени лъжици олио
2 яйца
1 чаша вода
1 щипка сол
1 щипка риган
1 щипка шарена сол
200 г колбас по избор, за предпочитане луканков
150 г кашкавал, настърган
50 г масло, нарязано

Приготвяне:

Пресейте сухите съставки заедно. Направете кладенче и добавете яйцата, които сте разбили предварително. Бъркайте през цялото време като поетапно добавяте олиото и водата.

След като сте замесили мека тестена смес добавете и подправките. Замесете отново с няколко движения, след което прибавете и колбаса и кашкавала. Разбъркайте и прибавете маслото, нарязано на кубчета.

Замесете енергично тестото, докато усетите между пръстите си пълното разтваряне на маслото. Тогава разстелете в намазнена тавичка и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 45-50 минути или до готовност. 

Още апетитни рецепти може да разгледате в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase