Снимка: Facebook

Клуб на шведски хипстъри, които си имат пищни бради и черно клубно знаме, бяха объркани за бойци на "Ислямска държава" и дори имали неочаквана "визита" от полицията, както разказва член на клуба.

Андреас Франсон е бил с приятели на разходка из природата, около руините на замъка Брахехус, и си организирали фотосесия. Тогава обаче към тях пристъпили двама униформени.

"Те ни казаха, че моторист е помислил, че е видял събиране на терористи от ИД", разказва Франсон пред британския "Гардиън". Всъщност неговият клуб - "Брадатите Злодеи" се занимава най-вече с доброволчество.

След като обаче всички разбират какво недоразумение е станало, двамата полицаи и "Брадатите Злодеи" се посмяли заедно. Полицаите се върнали в патрулката "с усмивка на лицата си", казва Франсон.

Той признава, че флагът на клуба - две кръстосани саби на черен фон - може лесно да се обърка с флага на ислямистите.

"Ние сме клуб, който е част от асоциация, създадена в САЩ, наречена "Брадатите Злодеи" и се борим с несправедливостите, хомофобията, расизма и подтисничеството", казва Франсон.

"Беше забавен инцидент, но е ужасно, че бяхме асоциирани с ИД, като се има предвид нашата благотворителна дейност!", завършва брадатият швед. 

Сами преценете дали са опасни "Брадатите Злодеи" в тяхното видео:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase