Снимка: Youtube

Днес в рубриката на Az-jenata.bg - "Знаете ли, че...?" ще ви запознаем с интересни факти за неповторимия рок идол Фреди Меркюри.

Фреди казал на своя мениджър преди да умре няколко думи за това как иска да бъде запомнен след като си отиде. Той казал: "Можеш да правиш каквото искаш с имиджа ми, с музиката ми, ако искаш я ремиксирай, пускай я отново и отново – каквото и да е. Само не ме прави скучен!".

Рожденото име на Фреди е Фарук Булсара. Роден е на остров Занзибар. Семейството му се премества там, за да може баща му да продължи работата си в Британската колониална служба.

Фреди е записвал в цели три октави своите вокални изпълнения, дори почти четири. Единствената, която е записвала парчета в 5 октави е Марая Кери.

Меркюри имаше дългогодишна приятелка на име Мери Остин. Дори след като двамата се разделят, споделят в интервю през 1985 година, че са останали много близки приятели. Фреди дори казва, че Мери е неговата единствена приятелка и няма нужда от други. Нарича я "любовта на живота ми". Той дори става кръстник на първородния й син.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase