Снимка: Reuters

Актьорът Оливер Мазучи, изпълнил ролята на Адолф Хитлер в комедийния филм "Той пак е тук" (Er Ist Wieder Da), е обикалял цял месец Германия, дегизиран като фюрера. Той е общувал с граждани, за да разбере какви са реакциите им по отношение на нацисткия лидер и да установи възгледите им за някои социални и политически процеси в страната, съобщи "Локал".

Разговорите на мнимия Хитлер с жители на Германия са били заснети на видео, а след това материалите са били използвани във филма. След края на снимките Мазучи е разказал за впечатленията си от общуването с хората. По думите му германците са реагирали неочаквано дружелюбно по отношение на Хитлер, стремили са се да поговорят с него и да му разкажат за проблемите си. Актьорът е изразил недоумението си от факта, че никой не е реагирал на костюма и грима му, нито един не се е възмутил.

Мазучи е обикалял страната със снимачен екип и с режисьора Давид Вненд. Всички те са стигнали до извода, че съвременните германци са склонни към национализъм.

Филмът "Той пак е тук" е по мотивите на едноименната книга на Тимур Вермеш. Действието в нея се развива през лятото на 2011 година. Адолф Хитлер се събужда в един берлински парк. Без война, без партия, без Ева Браун. В мирно време, сред хиляди гастарбайтери и с Ангела Меркел...

Шейсет и шест години след предполагаемата си кончина фюрерът се озовава в настоящето и в разрез с всякаква логика подхваща нова кариера: в телевизията, където - благодарение и на социалните мрежи - скоро става истинска знаменитост.

Разпространението на филма в Германия започна на 8 октомври.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase