Общ преглед

Само след ден – на 20 март, Кюстендил ще избере своята най-голяма красавица по време на 49-ия конкурс за избор на "Девойка Кюстендилска пролет".

Конкурсът ще се проведе в петък от 18.30 часа на централния площад "Велбъжд", съобщиха от Общината.

Традицията по тържествено посрещане на пролетта в Кюстендил е от 1966 година. Изборът се провежда в три кръга - официални тоалети, спортно облекло и единствения по рода си в България тур с народни носии.

Участничките, които ще дефилират тази година, са 12 на брой и са на възраст между 16 и 22 години.

Победителката в конкурса "Девойка Кюстендилска пролет 2015" ще получи парична награда от 1500 лв., а двете й подгласнички и момичето на публиката - по 850 лв. Освен това всички участнички ще получат от община Кюстендил като подарък официалните тоалети и обувки, с които участват в спектакъла, както и луксозни албуми със снимки.

Момичето на публиката ще бъде избрано чрез SMS гласуване, което ще е неограничено и ще продължи и по време на спектакъла.

В празничната програма ще вземат участие звездите на "X-Factor 2014" - Славин Славчев, Невена Пейкова и Михаела Маринова, любимците на тийнейджърите VenZy , Били Хлапето, Прея, Алекс и Влади и " Балет NOVA ".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар