Общ преглед

На днешния 26 февруари своя рожден ден празнува рок легендата Майкъл Болтън. Той е роден през 1953 година в Ню Хейвън, щата Кънетикът с името Майкъл Болотин.

В началото на своята кариера се отличава с по-твърдо звучене, но в последствие става изключително популярен със своите рок балади.

В своята дълга кариера Майкъл Болтън има продадени над 75 млн. продадени записа, носител е и на няколко Американски музикални награди и награди Грами.

Вижте любопитни факти от живота и кариерата на Майкъл Болтън:

Майкъл Болтън е с руски корени, като дядовците и бабите му са имигранти от Русия.

В началото на своята кариера той е залагал на твърдия рок и бил вокал на бандата Blackjack. По това време той все още се подвизава със своята фамилия – Болотин.

Макъл Болтън се явява на прослушване за вокалист на легендарната хеви метъл банда Black Sabbath през 1983 година, но в крайна сметка за нов вокалист е поканен Йън Гилън

Популярният певец изнесе два концерта у нас през 2007 и 2009 година в НДК.

Майкъл Болтън има три дъщери от своя първи брак. По-късно той има и връзка със звездата от „Отчаяни съпруги“ Николет Шеридан, като двамата дори се сгодяват през 2006 година, но малко по-късно слагат край на връзката си

Майкъл Болтън се пробва и в киното, като има участие в няколко филма. Той дори взима участие в 4 епизода на популярния комедиен сериал „Двама мъже и половина“.

През 2010 година Майкъл Болтън взима участие в танцувалното шоу „Dancing with the Stars“, но отпада рано заедно със своята партньорка

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар