Снимка: Reuters, архив

Манията по книгата и филма "Петдесет нюанса сиво" може да надхвърли границата на изкуството и да стане предпоставка за инциденти, които водят до спешното отделение. Независимо от отзивите, които преминават от възторг до присмех на лентата.

Лондонските служби за спешна помощ са притеснени, че значително ще нараснат повикванията, свързани със сексигри след премиерата на филма, пише в. "Дейли мирър", цитиран от БТА.

Еротичната драма със садо-мазо елементи ще излезе на екран на 13 февруари малко преди Деня на влюбените - Свети Валентин, а у нас излиза навръх празника.

Според статистиката на Острова, от миналия април досега 393 лондончани са потърсили лекарите след игри под чаршафите. Сред тях фигурират заключени и заяли за легла белезници, заседнали халки по полови органи и др.

Лондонската пожарна излезе в Twitter със специални съвети, за да бъдат избегнати подобни произшествия. Тя отчете рязък скок на инцидентите, свързани с интимни масажори и вибратори още през 2012 година с излизането на едноименната книга.

Тогава в САЩ броят на хората, получили спешна помощ за подобни "засечки", достигна 2500 души. Най-възрастният от тях бeше на 85 години.

По аналогия лондонските спешни служби очакват скок на повикванията. Статистиката сочи, че 58 процента от небрежно боравещите със сексиграчки са мъже, а тяхната средна възраст е 44 години. Дамите пациентки са по-млади, на средна възраст около 30 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase