Джордан Аксанти. Снимка: Facebook

Добилият световна известност канадец Джордан Аксанти, който заведе на триседмична околосветска обиколка със самолет млада жена, носеща името на бившата му годеница, се върна в родината си, съобщи Франс прес.

Той увери чакащите го журналисти, че се е сприятелил с младата жена, но не е намерил в нейно лице избраница на сърцето си.

Както Dnes.bg съобщи, през май миналата година 28-годишният Джордан Аксанти и тогавашната му приятелка Елизабет Галахър направиха резервация за два билета на промоционално ниска цена, но после връзката им се разпаднала.

Билетите не подлежали на връщане, но Джордан не искал те да останат неизползвани и затова решил да предложи единия на друга жена със същото име, за да сподели пътуването с него. Аксанти пуснал обявата си в интернет и получил хиляди имейли, включително 18 от жени, които се казват Елизабет Галахър и имат канадски паспорти.

В крайна сметка той спрял избора си на 23-годишната Елизабет Куин Галахър от Коул Харбър, Нова Скотия. Така двамата отлетяха със самолет няколко дни преди Коледа.

"Това бе странно пътуване", заяви пред местна телевизия младата жена, която бе предупредила, че си има приятел. "Нямаше любовна история, а само приятелство като това между брат и сестра", уточни Джордан Аксанти.

Двамата тръгнали със самолет на 21 декември от Ню Йорк, като са имали междинни кацания в Милано, Прага, Париж, Банкок и Хонконг, тъй като не получили визи за Индия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase