Снимка: Reuters

Първият от общо десет мобилни Тир-изтрезвители, които да помагат " в движение" на препилите британци по време на коледните и новогодишни празници, беше пуснат в град Бристол, съобщава "Дейли мейл".

Специално оборудваните камиони ще обикалят страната и в тях могат да бъдат настанени едновременно 11 души с остра форма на алкохолно опиянение.

Те ще бъдат обслужвани от медицински екипи, които следят за здравословното състояние на прекалилите с почерпките по празниците. Идеята е подвижните изтрезвители да поемат част от клиентелата на стационарните заведения, които по празниците се препълват.

Англичаните вече кръстиха странните превозни средства "танкове за пияници", но вътрешното им обзавеждане няма нищо общо с бронираните машини. Те са луксозно оборудвани с кушетки и медицинска апаратура, мивка, тоалетна и два душа.

За по-буйните пияници са предвидени и специални кресла с ремъци за привързване.

Проектът на подвижните възстановителни центрове от алкохола е на стойност 5,5 милиона британски лири. В ТИР-овете има кислородни апарати, електрокардиографи и апаратура за кръвни тестове.

Ако се наложи, пациентите могат да бъдат изпратени по спешност в болничните заведения, ако се наложи хоспитализация на по-тежките случаи на алкохолно отравяне.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase