Общ преглед

Всеки архитект в Северна Корея се обучава в държавно училище, без да има достъп до интернет или друг вид глобална медия, без да знае как се променя сферата извън страната му, пише Фаст къмпани. 

Има една малка и независима туристическа агенция, носеща името Корио Турс, базирана в Пекин, опитваща се да внася от време на време книги на архитектурна тематика в Северна Корея.

„Ние организираме архитектурен тур за турист в Северна Корея и успоредно с това носим нови архитектурни книги, които раздаваме на архитектите, с които се срещаме“, разказва Ник Боунър.

Въпреки че много малка част от архитектите в Северна Корея имат възможност да учат в чужбина, авторът на този проект никога не е напускал страната си. Боунър е помолил севернокорейски архитект, който остава анонимен, да нарисува архитектурата на бъдещето – такава, каквато си я представя.

Той не е запознат с голяма част от техниките, използвани от колегите му по света. Въпреки това сградите се отличават с изключително въображение, използване на рециклирани природни продукти по нов начин. Сградите използват слънчева енергия, вятърни турбини и традиционни дизайни за Северна Корея.

Проектите е трябвало да бъдат използвани за илюстрация на представите на севернокорейските архитекти за бъдещето, но впоследствие от Корио Турс се замислят, че е възможна и реалната им реализация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар