Снимка: Youtube

9-годишният Саниеле Масилела от Южна Африка е успял да направи нещо, което много малко деца на неговата възраст са постигнали, пише "Одити сентръл". Той се ожени, за втори път! И, ако това не е достатъчно шокиращо, то нека добавим, че жена му може съвсем спокойно да му бъде баба.

Саниеле се е оженил за 62-годишната Хелен Шабангу за втори път в рамките на само година. Втората церемония се случила наскоро в родното село на булката пред стотина гости. Според местните традиции всяка двойка трябва да направи две сватби - една в дома на младоженеца и една в дома на булката.

Момчето е най-малкият от четирима братя. По думите му му било наредено от починалите му предшественици да се ожени именно за Хелен. Родителите на Саниеле взимат думите му на сериозно. За булката бързо са платени 800 долара, а за сватбата са изхарчени около 1500 долара.

Саниеле заявил, че африканските традиции трябва да се спазят и настоял за втора сватба в дома на булката. Само така бракът можел да стане официален. Шокираните жители на селото на Хелен нарекли събитието отвратително и осъдили родителите на момчето за решението им. Те обаче защитили младото семейство, като изтъкнали, че думите на мъртвите трябва да се спазват.

Много от хората се чудили как ще функционира семейството – дали ще спят заедно, дали ще имат деца, но според майката на момчето съвсем скоро всичко ще си бъде като преди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase