Луисана Лопилато
Шарлот Кордес

Общо гласували: 1020
Луисана Лопилато
71%
Шарлот Кордес
29%

Тази вечер Аржентина и Германия ще излязат в спор за световната титла. Началото на мача е 22:00 часа, а стадионът - митичната "Маракана".

Ето и някои любопитни факти за този двубой.

За рекорден, трети път в историята финалът е Аржентина – Германия. През 1986 г. Гаучосите биха с 3:2, а 4 години по-късно германците се наложиха с 1:0.

Аржентина – Германия ще се нареди сред най-често играните мачове в историята на световните финали. Това ще е седми сблъсък между двата отбора на световно първенство. Толкова пъти са се изправяли един срещу друг още Бразилия и Швеция, както и Германия/ФРГ и Сърбия/Югославия.

Ако не беше триумфът от 1986 г., можеше да се каже, че аржентинците имат комплекс от германците. Успехът с 3:2 в Мексико е единствен за Гаучосите в сблъсъците с Бундестима на световни финали. Германците имат 3 победи, а два пъти съперниците са завършвали наравно, като в единия случай Германия продължава напред след дузпи.

Германия/ФРГ е отборът с най-много мачове (105), най-много отбелязани голове (223) и най-много финали (8 с днешния) в историята на световните първенства.

Общ преглед

Германците нямат спечелен голям турнир от 1996 г. насам, когато станаха европейски шампиони. Днес те могат да спечелят световната корона за четвърти път 24 години след третия (1990 – 2014). Любопитното е, че Бразилия (1970 – 1994) и Италия (1982 – 2006) също чакаха по 24 години за четвъртата си титла.

В момента Аржентина преживява най-черната серия в историята си – 21 години без спечелен трофей. За последно Гаучосите триумфираха на Копа Америка през 1993 г. Оттогава аржентинците са изиграли 5 световни първенства (без настоящото), 5 турнира Копа Америка и са участвали два пъти на Купата на конфедерациите, като са загубили общо 4 финала.

Общ преглед

Верни на принципа си, ние сме ви подготвили две галерии с топкрасавици от двете страни. Вие изберете кого да подкрепяте както на терена, така и на нежния фронт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase