Снимка: Tour Odéon

Европа може и да страда от финансова криза и рецесия, но богаташите на Стария континент не смятат да се откажат от своите звездни партита, скъпи „играчки" и имоти. И един милиардер скоро ще се радва на невероятен пентхаус, който се разполага на 5 етажа в строящия се в момента небостъргач в Монако с името Tour Odeon.

Ултралуксозното бижу струва 305 млн. щатски долара и в средата на 2014 г. ще бъде напълно готово. Апартаментът разполага с вътрешен басейн, фитнес зала, СПА-помещение, две спални, грандиозен хол, кухня и т.н. Най-интересната му придобивка обаче е басейнът на покрива, който си има и собствена водна пързалка.

Живущите във втория по големина небостъргач на средиземноморския бряг ще имат на разположение портиер и шофьор денонощно, а в самата сграда има и медицински център.

Tour Odéon е първият нов небостъргач, които ще бъде построен в Монако от 1980 г. насам. Принц Рение, който тогава управлява княжеството, забранява строителството на високи сгради от страх, че те ще развалят лика на страната. Синът му принц Алберт обаче отменя решението на баща си през 2009 г. и дава зелена светлина на проекта Tour Odéon.

Въпреки трудните времена за Европа изглежда все пак има мераклии, които да похарчат десетки милиони за апартамента в сградата. Тя разполага със 70 апартамента, от които 18 вече са продадени.

Вижте най-красивото и луксозно жилище от Tour Odéon в галерията нa Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase