Малкият Джордж Снимка: Facebook

Майка роди момченце, тежащо учудващите 7 килограма и няколко грама, пише "Дейли мейл". При раждането бебето Джордж Кинг е страдало от кислородна недостатъчност в продължение на 10 минути и му били дадени само 10 процента шанс да оцелее, след като раменете му се заклещили по време на израждането.

Въпреки това 6 седмици по-късно на Джордж – най-голямото бебе, родено в Глостершир, Великобритания – му бе позволено да се прибере вкъщи с родителите си - 21-годишната Джейд Пакър и 21-годишния Райън Кинг.

Джордж тежал почти два пъти повече от средното тегло за новородено, когато бил роден по естествен път на 11 февруари. Раждането се състояло в Кралската болница в Глостершир и продължило 16 часа. Майката излязла от 9-ия месец и бебето започнало да излиза чак на 15-ия ден от 10-ия месец.

Вече 6 седмици по-късно бебето е високо 66 сантиметра и тежи 7,7 килограма и носи дрехи за шестмесечни бебета, тъй като дрехите за неговата възраст са твърде малки.

„Просто раменете му заседнаха и всичко се обърка. Имаше около 20 лекари в стаята и тогава наистина стана страшно. Майка ми беше по време на раждането и тя беше тотално шокирана. А най-големият шок дойде, когато видяхме колко е голямо бебето“, разказва майката Джейд Пакър.

„Той е едно малко чудо. Всъщност – голямо чудо“,  уточнява тя. След раждането Джордж е бил преместен в специалното отделение за бебета в болницата „Свети Майкъл“ в Бристол.

Джейд Пакър, която е висока 170 см, казва също, че мисълта за раждането на още едно такова гигантско бебе, би я отказало да има още деца.

„Наистина беше шокиращо за всички. Никой не очакваше, че Джордж ще бъде толкова голям. По време на бременността аз ставах все по-голяма и по-голяма“, споделя тя.

„Сега сме си вкъщи и всичко е наред. Според лекарите с времето теглото и височината на Джордж ще се нормализират, което ни радва“, казва и 21-годишният татко Райън Кинг.

Засега Джордж не показва никакви признаци за последствия от травматичното раждане, но продължава да бъде под медицинско наблюдение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase