Общ преглед
Джесика Кокс е родена без ръце в резултат на рядък вроден дефект. Но това не я спира да живее като пълноценен човек. Всъщност госпожица Фокс е изживяла и е постигнала много повече в живота си от много други хора, пише BBC.

Тя може да шофира кола, да управлява самолет и да свири на пиано – и всичко това с краката си.

Джесика попада и в „Рекордите на Гинес“ като единствения човек в света, който може да управлява самолет без ръце и дори има официален документ за правоспособност.

Спортове като скайдайвинг, катерене на скали, каране на сърф също не са й чужди. Тя има и бакалавърска степен по психология от Университета в Аризона – курсовите си работи е писала с пръстите на краката си.

През 2012 година се омъжва за Патрик – нейния бивш инструктор по таекуондо. Тя самата има два черни колана по бойното изкуство. Сега те живеят в Тусон в американския щат Аризона.

„Има три думички, които съм затрила от речника си: „Аз не мога!“. Ако ги кажеш, вече си се провалил“, смята Джесика.

Баща й казва, че тя не е проляла дори сълза заради състоянието си.

Днес 30-годишната Кокс пътува по света като мотивиращ говорител, използвайки собствения си живот като пример как човек може да постигне всичко, за което си мечтае, стига да го иска достатъчно.

Досега е обиколила 18 страни, за да сподели опита си и да вдъхнови и други хора по света. А този месец тя ще пътува и до Етиопия, за да насърчава правата на хората с увреждания.

„Още като малка осъзнах, че трябва да се приспособя към реалния свят, независимо от това дали имам, или нямам ръце. Трябваше да се науча да бъда самостоятелен човек и да не завися от помощта на когото и да е било“, казва Джесика.

„Най-голямото ми постижение е, че успях да се разгранича от човека, който е тъжен и ядосан заради това, че е различен от останалите. Сега съм щастлива, че не съм такъв човек, празнувам това всеки ден и използвам възможността да вдъхновявам и други хора“, разказва жената.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар