Снимка: interiorholic.com

Малко са семействата с две деца от различен пол, които да имат възможност, най-вече поради липса на пространство в дома, да им направят две отделни детски стаи.

Най-често родителите на братче и сестриче, които започват да обзавеждат обща детска стая, се спират на унисекс декора в неутрални цветове като жълто, зелено, бяло и оранжево.

Но ако все пак пространството позволява, можете да разделите стаята на две зони, като всяка да носи духа и багрите, отговарящи на пола на детето.

Най-лесно е да започнете от леглата. Не е задължително те да са еднакви и в един цвят. Защо едното да не е като за принцеса, а другото като за пират?

Нека и двете деца да се чувстват значими и доволни от своята обител. Освен това така ще очертаете зрително зоните на неприкосновеност на всяко дете в иначе споделеното пространство.

Разбира се, пак можете да заложите на неутралните цветови схеми за мебелите, но чрез детайлите в декора (спално бельо, килими, закачалки, чекмеджета, нощни лампи, огледала, столчета и т.н.) да разграничите зоната на момиченцето от тази на малкия мъж.

Различната декорация може да бъде координирана, така че да стои стилно, а не хаотично.

Защо малката ви фея да расте в зелена стая, когато мечтае за лилава, а малкият ви автопоклонник да обитава същата зелена стая, когато иска да спи в червено "Ферари"?

Съветваме ви да използвате пространството по-ефективно, като създадете лични области за двете деца, които да си пасват. Единият вариант за постигане на тази хармония е да изберете една обединяваща тема за стаята. Тя може да бъде определена от самите деца – по любима тяхна приказка, според любимите им мотиви или геометрични фигури.

Вижте няколко интересни идеи по темата в галерията на Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase