Най-надарените мъже в света са конгоанците. Снимка: архив, Reuters

Мъжете в Конго са най-надарени в света, сочи проучване на професора по психология от университета на Ълстър Ричард Лин. Конгоанците могат да се похвалят с мъжко достойнство от 18,01 см в ерекция.

След тях са мъжете в Еквадор и Гана – съответно със 17,78 см и 17,27 см. След тях в класацията се нареждат колумбийците, исландците, които са най-надарени в Европа – 16,51 см, и италианците с 15,74 см.

В дъното на класацията са южнокорейците и севернокорейците с едва 9,6 см във възбудено състояние.

Съседите румънци също не са сред най-надарените – те могат да се похвалят със 12,7 см. Малко по-нагоре в класацията са комшиите от Гърция с 14,7 см. С 2 мм повече се гордеят мъжете в Швеция.

Професор Лин е известен като поддръжник на противоречивото схващане, че еволюционният натиск е довел до расови и национални различия в интелекта. Според Лин откритието му потвърждава предишни теории и за расовите различия в дължината на пениса.

Критиците на професора обаче отбелязват, че неговото проучване има недостатъци. Един от тях е признанието на Лин, че е използвал данни за размерите на пениса от сайтове, пише "Дейли мейл".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase