Снимка: Reuters

Специалистите по паранормални явления в продължение на десетилетия изучават изображения на обекти, за които се твърди, че са на призраци. В търсене на поредната сензация британският таблоид „Дейли Мейл“ се опита да наплаши читателите си със снимки на духове.

Повечето от фотографиите може да минат за манипулация или за припокриване на кадър върху кадър. Няма обаче как да не ви се смръзне кръвта от историите, които стоят зад снимките.  

Хлои е била робиня в една от плантациите в американския щат Луизиана. Тя обичала често да подслушва стопанина си и веднъж той я заловил. За да я накаже, й отрязал ухото.

В отговор робинята му приготвила ястие с отровни листа, но първи го опитали дъщерята и съпругата на мъжа, след което починали.

Хлои се опитала да избяга, но била заловена и убита от други роби за назидание. Оттогава духът й броди из плантацията, подслушвайки разговорите на посетителите. Именно това показва направена в имението снимка.

През 40-те години на миналия век австралийка заснела гроба на дъщеря си, починала година по-рано. Жената била потресена, когато на проявената снимка се оказало малко момиченце, излизащо от гроба.

В края на 90-те години изследователят на паранормални явления Тони Хили посетил страховитото място. Той   установил, че преди смъртта на момиченцето там са били погребани две други малки момиченца.

Лицата на друга фотография принадлежат на моряците Джеймс Кортни и Майкъл Михън, които са загинали при нещастен случай с петролния танкер „Уотъртаун“.  След погребението им екипажът на кораб започнал да вижда лицата им във вълните, образувани от движението на плавателния съд.

На друга фотография е заснет последният дъх на умиращ мъж. В кадъра са попаднали още три светещи сфери.
Някои са уверени, че това е духът на покойника. Скептиците са на мнение, че те представляват петна от палци върху негатива.

В сграда, в която някога е имало магазин, през 2002 година са били запечатани на лента клиенти от оня свят.

На фотография, направена по време на Гражданската война в САЩ, пък е заснет призракът на мъж, който се качва по стълбите. Твърди се, че това е загинал войник, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase