Снимка: Reuters

Известната руска астроложка Тамара Глоба твърди, че през 2012 година няма да настъпи краят на света, съобщи вестник "Комсомолская правда".

Според Глоба 2012 година е важно стъпало в живота на целия свят. Тя завършва етапа, който сме изминали от 2009 г. до 2011 г.

През периода се случиха събития, които бяха нещо като възел в пространството и времето, каза астроложката при представянето на новата си книга в Санкт Петербург.

"Скоро ще бъдем свидетели на постепенната промяна в облика на Земята. Ще се променя територия, ще започне преселение на хората, ще се появят суши и народи. Ние навлязохме в ерата на Водолея, която ще продължи най-малко 2000 години“, каза Глоба.

Според астроложката 2000-ите години са времето на жените.

"Не че ставаме диктатори", казва Тамара Глоба. Според нея числото 2 подтиква жените да опазят мира и домашното огнище. А единицата е мъжкият принцип. Не случайно миналият век се е градил върху влиянието на мъжете - характеризирал се е с войни и технически прогрес.

Глоба е на мнение, че в близко бъдеще хората ще живеят по-дълго. Това ще се случи в резултат на мутации.

Кратък хороскоп за 2012 година

2012 е годината на младите хора, на средствата за масова информация и комуникациите, на науката и на образованието. Ще премине под знака на Меркурий. А това означава, че годината ще е творческа. Събитията ще се променят всеки месец. Ще има приток на средства към градовете, пише "Комсомолская правда".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase