Снимка: Архив Getty Images/Guliver Photos

Служители на австралийската полиция са използвали сълзотворен газ срещу голямо червено кенгуру, което скочило в градината на 94-годишна жена и я нападнало, докато простирала прането си, предаде Франс прес.

Уплашената баба от Чарлвил, Куинсланд, разказва, че когато двуметровото животно я повалило на земята и започнало да я рита с крака, си помислила, че е настъпил последният й час.

"Опасявах се, че ще ме убие. Кенгуруто беше по-едро от мен, а аз се оплетох в прането", споделила Филис Джонсън от болничното си легло в интервю за "Куриер мейл". Възрастната дама успяла да грабне метлата в опитите си да се защити, докато уплашеното й куче избягало.

Филис Джонсън, макар и наранена, се добрала до къщата си и повикала сина си, който незабавно позвънил в полицията. Двама от пристигналите на мястото полицаи също били нападнати от кенгуруто и се наложило да използват сълзотворен газ, за да го озаптят.

Въпреки преживяното Филис Джонсън споделя, че изпитва нежност към кенгурата и при всяка възможност ги храни с остатъци от хляб и досега никое животно не й е създавало проблеми.


(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase