Слухове свалиха предаването „На инат“ с магарето Марк О'Селски от ефира на Нова телевизия.

И от медията, и продуцентът на шоуто обаче са категорични, че „На инат“ просто е в лятна ваканция и от септември се връща на екран.

Според публикации в медиите шоуто било спряно заради натиск от съсобственика на Първа инвестиционна банка и ключов инвеститор в ски комплексите на Банско и Витоша Цеко Минев.

Твърди се, че той се ядосал след излъчването на комичен скеч по темата за нарушенията на определения от концесионния договор размер на ски зона Банско в Национален парк „Пирин“ и изтеглил рекламата си от медията.

В материала екоминистърът Нона Караджова разговаря с ехото на разходка в планината. “Тези писти са незаконни...”, казва Караджова. “Законни, законни...”, отвръща ехото “Минев”.

От Асоциация на свободното слово "Анна Политковская” пък излязоха с декларация и определиха случилото се като “безпрецедентен и циничен икономически натиск за ограничаване на редакционната и творческа свобода в национална електронна медия".

„Предаването не е свалено. В лятна ваканция е. През есента магарето отново ще бъде на екран“, подчерта пред Dnes.bg пиарът на Нова телевизия Даниел Димитров.

Продуцентът Краси Ванков също потвърди, че „На инат“ е в лятна почивка и категорично отрече шоуто да е спряно.

„През септември продължаваме. Предвиждаме промени в предаването“, заяви Ванков пред Dnes.bg. Tой беше категоричен, че не е получавал нито официално становище на телевизията, нито забележка, нито конкретно мнение на някого за шоуто.

„Нашето предаване винаги е било остро към абсолютно всеки. Излъчвали сме материали за когото се сетите – от кака Минка чистачката на гарата до президента и обратно. Никога някакъв скеч не е бил обект на обсъждане с когото и да било от страна на медията”, каза Краси Ванков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase