Повече от 18 000 души от 200 страни са кандидати за "най-добрата работа в света", надявайки се, че ще получават пари заради това, че се разхождат по плажовете на австралийски остров, съобщи АФП.

Желаещите да станат охранители на тропическия остров Хамилтън на Големия бариерен риф могат да кандидатстват до неделя, а конкуренцията се очертава да бъде ожесточена, съобщи правителството на щата Куинсланд.

"Ние наистина бяхме смаяни от използваните от кандидатите средства, за да привлекат вниманието ни към тяхната кандидатура", заяви Никол Макноутън, говорителка на туристическата служба на Куинсланд.

Кандидатите трябва да изпратят видеозапис на английски език с продължителност една минута, в което трябва да обяснят защо са най-подходящите за този пост.

Освен заплата от 150 000 австралийски долара (105 000 американски долара) за шест месеца победителят ще получи и самолетен билет за райския остров.

Победителят или победителката трябва да е най-малко на 18 г. и ще има за задача да се пече на слънце, да се разхожда по плажовете, да изследва морското дъно, да пътува с кораб и най-вече всяка седмица да качва на специален блог снимки и видеоклипове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase