Рапърът Играта, съвсем в съответствие с името си, спечели надпреварата за официална песен на Световните кибер игри в Сингапур.

Парчето "Beyond The Game" ( "Отвъд Играта") беше представено за първи път в неделя на Националните финали в зала 3 на НДК. Събитието се превърна в истински празник за маниаците на компютърните игри.

В залата бяха разположени четири големи екрана, на които чрез специално изградена система за наблюдение бяха показани най-оспорваните срещи и състезателите по време на игра.

Нашият национален отбор, предвождан от Играта, ще замине за финалите в Сингапур на 13 ноември.

“Световните кибер игри 2005” ще се отразяват едновременно от над 300 световни медии, сред които MTV, CNN , BBC, New York Times. Сред множеството официални гости на събитието ще присъства и министър-председателят на Сингапур.

Играта ще има честта да представи химна за Световните кибер игри “Beyond The Game” в един от дните на състезанието. Неговата песен ще бъде качена и в официалния сайт на първенството – www.worldcybergames.com. Играта успя да се пребори с 20 световноизвестни звезди, които също бяха представили свои песни за химн на събитието и направи името на България известно сред кибер-общността.

Световните кибер игри са създадени през 2000 г.в Корея. България е участвала със свои национални отбори във всички издания на Световните Кибер Игри от 2001 година до сега. През 2003 година страната ни заема 7-мо място в световната класация по извоювани медали.

През 2003 година българина Здравко Георгиев стана световен шампион в дисциплината War Craft3, 2004 година на стълбата на победителите с бронзов медал се качи Кристиян Дрекслер и получи титлата „Най-добър европейски играч” в дисциплината Star Craft. Така нашите кибер спортисти показаха, че българският гейминг е на световно ниво.



Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase