На 29 октомври в зала 2 на НДК ще се проведе турнир на една от най-успешните игри за Плейстейшън в почти 10 годишната й история - “Tekken”. Турнирът “Кралят на железния юмрук” е част от официалните турнири на NAMCO и Плейстейшън в Европа.

Специални гости на турнира са Спенс и Белослава, които също ще се пробват да се преборят за наградите, които са съвсем нов телевизор с плосък екран за първия в класирането, както и възможността да представя България на международния турнир “King Of Iron Fist Tournament”. За видео камера и фотоапарат ще "размахват юмруци" вторият и третият в класирането.

Участие в събитието на 29 октомври вече са заявили най-известните играчи от Пловдив, Варна, Русе, Стара Загора и София, а на самите квалификации се очакват над 100 участници.

По време на турнира всеки ще може да тества новите заглавия от каталога на Плейстейшън в автентична за стилистиката на играта Tekken атмосфера. Организаторите обещават много бонуси, награди и изненади за публиката между отделните кръгове. Записването за турнира става само онлайн на адрес www.tekken5-bg.com и е абсолютно безплатно.

За разлика от другите напълно сюрреалистични "магии" и бойни похвати, TEKKEN използва 99% реалистични бойни техники от истински бойни изкуства като тае-куон до, карате, капоейра, айкидо, и дори джудо, кик-бокс и вале-тудо.

Обичана по целия свят заради своите персонажи, експлозивна графика и бърза игра и с повече от 20 милиона продадени копия по целия свят, поредицата TEKKEN е една от най-успешните игри в жанра за всички времена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase