Снимка: Булфото

Председателят на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова се прибра от олимпийските игри в Лондон и заяви, че предстои да се направи анализ на представянето на българските спортисти.

"Много дълга и много тежка Олимпиада за българската делегация. Искам да поздравя нашите си герои – Станка Златева, Тервел Пулев, Йордан Йовчев, волейболистите ни, които са уникални момчета, момичетата на Илиана Раева... Но след тези думи, в крайна сметка, трябва да си направим анализ и големи изводи", отчете шефката на БОК и продължи:

"При положение че държавата даде толкова много средства, толкова много милиони за подготовката на всички спортисти, те бяха обезпечени на 100%. Самата организация, която зависеше от БОК в Лондон, беше на много високо ниво и всички ни благодариха.

Някои имаха и малшанс, но според мен, трябва да направят анализ първо федерациите, след това треньорите, докторите, спортните специалисти, спортните педиатри, защото световният спорт се изравнява, а ние сме много назад!"

Стефка Костадинова призова за внимателен анализ на родното представяне в Лондон, който да посочи грешките, повлияли за слабото ни представяне.

"Много ми е тежко, много ми е мъчно! Знам, че Станка въобще не заслужаваше второто място, тя е уникална. Искам вече като седнем всички и с вас журналистите, да обсъдим нещата".

"Според мен, когато има Олимпийски игри, предната година за мен трябва тотална концентрация за Игрите! В предолимпийската година трябва да се махнат Световни и Европейски първенства, комерсиални турнири и купи!", изрази идеята си световната рекордьорка в скока на височина и завърши:

"Върховата спортна форма трябва да бъде на Олимпиадата! Ние бяхме уморени в Лондон в някои видове спорт! Нас просто ни нямаше никъде“.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase