Снимка: БГНЕС

Twitter изтри два поста на бразилския президент Жаир Болсонаро, в които той се обяви твърдо срещу изолацията по време на пандемията от новия коронавирус. От компанията заявиха, че са изтрили постовете заради нарушение на правилата на страницата, предава ТАСС.

В неделя държавният глава е излязъл извън официалната си резиденция в предградията на столицата на страната. Там е посетил няколко магазина, говорил е със свои симпатизанти и улични търговци, от които е поискал мнение дали въведените по-рано от регионалните власти ограничения в работата на търговските обекти са необходими, пише "Фокус".

Още по темата

Около Болсонаро се събира голяма тълпа, което противоречи на препоръките на Министерството на здравеопазването на страната и режима на социално дистанциране и самоизолация. Президентът говори с хората, снима се с тях и изразява открито несъгласието си с политиката на всеобща изолация, което се вижда и на публикуваното видео, което още е достъпно във Facebook.

На още един видеозапис, направен пред вратите на резиденцията, бразилският президент заявява, че "смъртта е неизбежна" и призовава симпатизантите си да "посрещнат вируса като мъже". Освен това той за пореден път казва, че болните могат да бъдат излекувани чрез комбинация от хлорохин и азитромицин, чиято ефективност против COVID-19 е доказана чрез клинични изпитания.

Преди това, на фона на пандемията на коронавирус, Twitter затегна изискванията за публикуваните материали. Както уточняват от администрацията на социалната медия пред вестник Folha de S.Paulo, тяхната услуга гарантира, че страниците на потребителите не публикуват "съдържание, което може да противоречи на препоръките на официалните власти, свързани със здравеопазването и може да увеличи риска от разпространение на COVID-19".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase