Над 115 000 души са заразените с коронавирус в световен мащаб. Засилените мерки за сигурност в цяла Европа продължават, съобщи Bulgaria ON AIR
 
Турция също потвърди на първи случай на заразен с COVID-19 в страната. 
 
Цяла Италия остава под карантина заради силното разпространение на коронавируса. Засилените мерки са до 3 април. В страната са забранени и масови събирания на хора. 
 
Само за едно денонощие в Италия починалите от вируса са 160 души. Жертвите в страната вече са 630, а броят на заразените е над 10 000 души. 
 
След като Италия обяви карантина на цялата си територия, Австрия предприе мерки за ограничаване на пътуването и затвори границата с южната си съседка. Прекратени са самолетните полети и влаковете. 
 
А Словения затваря 232-километровата си сухопътна граница с Италия, като минаването е разрешено само за тежкотоварния транспорт. Френският президент Еманюел Макрон обаче призова да се запази спокойствие и да не се предприемат прекалени мерки за сигурност.
 
"Не искаме нещата да излизат от равновесие. Защо? Защото всичко, което правим, трябва да е полезно. Това е само началото на епидемията. Ако предприемем диспропорционални мерки, няма да можем да ги поддържаме дълго време", заяви френският президент. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase