Снимка: Dnes.bg, архив

Въпреки увеличаването на броя на хората, заразени с коронавирус, германският министър на икономиката не очаква въвеждането на ново блокиране в Германия. „Като се има предвид всичко, което знаем днес, можем да избегнем ново блокиране на ваксинираните и възстановени“, каза министърът в интервю за медийната група Funke, предаде БГНЕС.

Това означава, че ресторантите и магазините могат да останат отворени през цялата зима, каза Алтмайер. В същото време министърът каза, че разбира началниците на заведения, които са отказали влизане на хора без ваксини, като се има предвид, че много компании „са преминали през трудни месеци“ и не искат нови инфекции на тяхна територия.

Министърът на икономиката не коментира въвеждането на такива правила на държавно ниво. "Решенията за евентуални допълнителни мерки ще се вземат съвместно от федералното правителство и правителствата на провинциите ", каза той.

По -рано кандидатът на СДПГ за канцлер Олаф Шолц и германският здравен министър Йенс Шпан изключиха друго общо блокиране. Шпан предположи, че като противодействие на пандемията, хотели и ресторанти по-скоро няма да допускат неваксинираните - дори тези с отрицателен тест за коронавирус.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase