Снимка: БГНЕС

Ваксината е единствената алтернатива на COVID-19. С това съобщение министърът на културата проф. Велислав Минеков се обърна към творците.

В обръщението той заявява, че се надява колегите му да осъзнават колко е важно това и че е единствената алтернатива за борба с коварната болест.

Още по темата

 Бургаската опера вече отмени всичките си спектакли заради взрив на Ковид сред артистите. "За пореден път, от въвеждането на извънредното положение на 13 март 2020 г. и последвалата епидемична обстановка, която продължава и в този момент, сме изправени пред нов скок на заболеваемостта от COVID 19. Културният сектор е един от най- потърпевшите в тази пандемия.

Аз и екипът ми полагаме всички усилия да защитим правото на труд на творците в сферата на изкуството. За да успеем заедно, е редно всички да положим общи усилия и да не се лишаваме от основното – контакта и преживяването с публиката.", заявява той.

Министърът допълва: "Интелектуалците и хората на изкуството винаги са били флагман на прогреса. Нека да запазим себе си и вярната си публика здрави, за да можем в тези динамични времена да съхраним достъпа до духовното и възвишеното!", пише още Минеков в обръщението си

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase