Снимка: БГНЕС
Близо 600 000 души във Великобритания са били ваксинирани само за един ден, по данни на здравните власти, съобщава БНР. Общо броят на получилите първа доза ваксина на Острова наближава 9 милиона.
 
Рекордният брой ваксинирани е отчетен в събота, все още няма налични данни за неделя. Министърът на здравеопазването Мат Ханкок не скри задоволството си от статистиката свързана с масовото ваксиниране и изтъкна, че "всяка доза приближава страната с една стъпка по-близо до нормалното". 
 
В неделя бяха отчетени нови 587 жертви, с което общият брой на починалите достигна 106 158. Локдaунът със сигурност ще продължи поне до 8 март, когато се очаква отваряне на училищата. Има информация, че положението в болниците се стабилизира, но професор Рупърт Пиърс предупреди, че "това ще бъде поредна трудна година за националното здравеопазване".
 
Медиите на Острова междувременно разпространиха новината, че капитан сър Том Мур е приет в болница в Бедфорд с пневмония и положителна проба за COVID-19. 100-годишният Том се прочу миналата година по време на първия локдаун, когато направи 100 обиколки на двора си с благотворителна цел и дари събраните средства на здравеопазването. Той се превърна в национален герой получи титлата „сър“ от британската кралица през юли.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase