Снимка: Синелибри

Един от колосите на съвременната израелска литература пристига у нас само няколко месеца след като му беше връчена една от най-престижните международни награди – "Ман Букър”, за романа "Един кон влязъл в бар” (A Horse Walks into a Bar).

Експлозивно, дръзко, спиращо дъха четиво за драмата на стендъп-комедиант, който рухва на сцената, "самоубива се” пред очите на своята публика. Правата за романа, чието въздействие го нарежда до най-доброто от Достоевски и Кафка, вече са продадени в над 25 страни. Българското издание е в превод на Емилия Юлзари.

Срещите с Гросман са на 16 октомври в Дом на киното от 19.30 часа.Писателят лично ще открие прожекцията на филма "Ще бягаш ли с мен?”. Кинотворбата е екранизация на един от по-ранните романи на Гросман, също издаден у нас. Събитието е организирано съвместно с Посолството на Израел в София.

Може да видим Гросман и на 18 октомври в литературен клуб "Перото” от 19.00 часа. Отворена литературна среща и представяне на книгите на Давид Гросман в присъствие на писателя. Специален акцент е българското издание на романа "Един кон влязъл в бар”, за който Гросман спечели международния "Ман Букър” и така се нареди до писатели като Филип Рот, Алис Мънро и Исмаил Кадаре.

В рамките на кино-литературните събития книгите на Давид Гросман ще се предлагат с ексклузивна отстъпка. Възползвайте се от възможността за среща с едно от най-талантливите пера в съвременната световна проза!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase