Едвин Сугарев. Снимка: Булфото

Едвин Сугарев описва"Подлите времена" в книга, чиято премиера ще бъде от 18.00 часа днес до фонтана пред Президентството, съобщиха издателите.

Според автора подлите времена са днешните. Той определя книгата си като "една книга за фасадния преход, за корупцията, подмяната и лъжата, както и за протестите срещу тях, за пробуденото гражданско съзнание и за шансовете ни да превърнем България в нормална страна".

Едвин Сугарев смята, че 2013 г. не е случайна година и ще бъде запомнена - тъй като е преломна в новата българска история, пише БТА.

"Това е годината, в която стана виден моралният банкрут на българския преход към демокрация. В която маските паднаха и видяхме бесовското хоро, танцувано от управляващата класа", добавя той.

Още по темата

По думите на Сугарев тази година е и "рождена" - "защото в нея се пробудиха българите, заспали тежък чалгаджийски сън - и осъзнаха себе си като граждани. Защото продължаващите месеци протести доказаха, че чувствителността на младите не е притъпена - и че има надежда България да се превърне в нормална страна". Според Едвин Сугарев най-важното от 2013 г. още предстои. Книгата ще бъде представена от проф. Божидар Кунчев.

Както и Dnes.bg писа, поетът обяви гладна стачка в знак на протест срещу кабината "Орешарски". Сугарев започна да гладува на 26 юни и изкара без храна 22 дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase