Снимка: Хермес

Eдно интересно четиво за тийнейджъри, родители и учители ни е подготвил д-р Златко Илиев. „Сексологичен буквар“ е в книжарниците от 12 октомври.

Авторът се занимава със сексология повече от тридесет години. Член е на Световната /ISMH/ и Европейската /ESSM/ асоциация за сексология на мъжкото здраве. Учредител и член на Управителния съвет на Българската асоциация за сексуална медицина /БАСМ/. Участвал е в световни и европейски конгреси по сексология.

Освен с медицински проблеми на сексуалното общуване, той активно популяризира и сексологични знания. Написал е няколко книги, водил е много рубрики в периодичния печат, участвал е в стотици телевизионни и радиопредавания.
Според него повишаването на сексуалната култура може да стане само чрез създаване на единна система за подобни знания в българското училище.

Букварът разширява човешкия мироглед, осмисля физиологичните потребности и регулира взаимоотношенията в сексуалната сфера.

Написан е на разбираем език и е богато илюстриран с рисунки и схеми. От него тийнейджърите ще научат повече за устройството и функциите на половите органи, различните методи за контрацепция, венерическите болести и как да се предпазят от тях.

Ще намерят отговори на въпросите, свързани с флирта, любовта, изневярата и секса, които ги вълнуват, но не смеят да зададат, пишат издателите. Родителите и учителите пък ще са подготвени как да реагират най-адекватно на питанията им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase