Снимка: Reuters

На изложението "Комик-кон" в Сан Диего известният режисьор Питър Джаксън обяви, че в близко бъдеще не планира филмирането на романа на Толкин "Силмарилион", съобщи сайтът The Wrap.

Твърди се, че наследниците на бележития британски фентъзи писател Джон Роналд Руел Толкин били недоволни от версията на "Властелинът на пръстените", поднесена от Джаксън. А те притежават правата над "Силмарилион" - най-известната посмъртно издадена творба на писателя, но не и над трилогията за пръстените и "Хобитът". Това е дало възможност на Джаксън да снима "Хобитът".

Именно тази продукция, режисирана от  Питър Джаксън бе обявена за един от безспорните хитове на "Комик-кон", припомня Асошиейтед прес. "Ако първите реакции на зрителите, които имаха възможност да гледат кратък 12-минутен откъс, представен от Питър Джаксън, са някакъв показател, то успехът на проекта ще е феноменален", написа изданието.

Продукцията на "Уорнър брос" е продължение на "Властелинът на пръстените". Тя е разделена на две части. "Хобитът: Неочаквано пътешествие" е първата, а втората е "Хобитът: Дотам и обратно". Действието хронологично предхожда хитовата трилогия, пише БТА.

Питър Джаксън сподели, че при създаването на "Хобитът" е използвал 48 кадъра в секунда, което осигурява по-добър образ.

Филмите може да са предвестник на нова ера в киното, която ще наложи киносалоните да възприемат дигиталните технологии. При по-високата скорост човешкото око вече не вижда индивидуални картини, а постоянен поток от ясни образи.

Илайджа Ууд призна, че очакванията за "Хобитът" са огромни и филмът приятно ще изненада зрителите с мащабността си.

"Хобитът: Неочаквано пътешествие" трябва да бъде пуснат по кината през декември 2012 г. Официалната премиера ще е в Уелингтън, Нова Зеландия, в края на ноември 2012 г.

Вторият филм "Хобитът: Дотам и обратно" ще излезе в киносалоните през декември 2013 г. Питър Джаксън е съобщил още, че предвижда да заснеме и трети филм от поредицата "Хобитът".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase