След излизането на първите две книги от поредицата „Лешоядите“ на Александър Томов, на пазара от Хермес е и новата, трета книга на автора - „Концерт за лешояди“.

В нея кървавата битка за пари, власт и за това кой да заграби България продължава…

Зад граница Емил Дъбов започва войната между българските олигарси. Той се свързва с холандска фирма за наемни убийци и прехвърля килър в страната. Разчистването на сметки е потопено в кръв. Настъпва хаос, държавата е в шок, а полицията е безсилна. Двама съперници са премахнати успешно, но при третия най-мощен враг на Дъбов – Турчина – става засечка.

Турчина успява да се скрие, като на свой ред поръчва убийството на Дъбов. Нещо повече – мощно чуждо разузнаване предупреждава холандците да не посягат на Турчина, за да се запази етническият мир в страната. Дъбов разваля договора с наемниците и търси свой начин, по балкански, да премахне врага си.

Ще успее ли Емил Дъбов? Дали победата няма да е начало на собствения му край?…

Продължението на “Мечът на групировката” е шокиращ трилър, в който Александър Томов прави дисекция не само на политическия ни елит и кръвно свързаните с него олигарси, но и на цялото общество. Всички ние живеем като в транс, манипулирани от управляващите, групировките, медиите и… страха.

Поредицата „Лешоядите“ се състои от политически трилъри, които динамично и драматично отразяват проблемите на нашата съвременност. Тя е за живота на днешния българин – отчаян и вярващ, губещ и печелещ, страдащ и мечтаещ, отричащ и приемащ прехода с всичките му зашеметяващи промени. Власт и пари, български олигарси, които превърнаха държавата в лична собственост, един опит за намиране на изтината, който се чете на един дъх.

Други книги от поредицата: “Мечът на групировката” и  “Милион от лукавия”

Издава: Хермес

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase