Снимка: Архив, Булфото

Два дни преди изборите варненската Районна прокуратура проверява първото съмнение за купуване на гласове в града.

Обвинителите работят по сигнал, подаден около 20,00 часа в четвъртък в полицията. Органите на реда били сезирани за купуване на гласове в пицария „Шрек“ и „Клуба на запасните офицери“.

От прокуратурата информират, че при извършената на мястото проверка са установени много хора, извикани по списък от представители на политическото движение „Социалдемократи“.

Всички те срещу подпис, три имена и адрес са получавали по 25 лева. Прокурорите са намерили и голям брой заявления за застъпници.

Председателят на „Социалдемократи“ във варненския район Приморски е обяснил, че е събрал хората по списъците, за да им проведе инструктаж като застъпници на предстоящия в неделя вот, и те са получили хонорар от 25 лв., което е 50% от сумата, която им е обещана.

110 души писмено са декларирали, че са присъствали на събранието на политическото движение в качеството си на застъпници.

Работата по случая продължава. Политическа партия „Социалдемократи“ с местен председател Бранимир Балачев, който оглавява листата за общински съветници, подкрепя кандидатурата на Веселин Марешки за кмет на Варна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase