Снимка: Булфото

В БСП-Варна няма да има вътрешнопартийни избори, защото единственият кандидат за кмет, издигнат от местните структури, е председателят на градската организация Борислав Гуцанов, обяви самият той пред медии във Варна.

Гуцанов допълни, че няма да си прави отвод, нито да се откаже от номинацията, тъй като има желание да стане кмет на морската столица.

В края на август ще бъде готова и листата с кандидати за общински съветници на БСП-Варна, като ще се заложи на нови личности и на имена от младежката структура.

"Предвидена е и гражданска квота", поясни Гуцанов.

Още по темата

Dnes.bg припомня, че лидерът на червените в морския град е бивш председател на общинския съвет във Варна и член на Изпълнителното бюро на БСП.

Той беше арестуван в края на март миналата година при операция "Медузите" по обвинение в съпричастност към злоупотреба с пари на община Варна за закупуването на автобуси – нови и втора употреба в общината, като голяма част от средствата са отклонени към определени лица.

Преди около месец при акция на МВР бяха заловени големи количества контрабандни цигари в склад, който Гуцанов отдал под наем на други фирми.

Тогава вътрешният министър Цветан Цветанов заяви, че нямало данни собственикът на склада да е замесен в аферата, но все пак спомена името му. Тогава Гуцанов обяви, че именно този скандал е провокирал решението му да се кандидатира за кмет на Варна на предстоящите избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase