Трябва да има повече камери в столицата, а общинската полиция да се развие. Това мнение изрази пред Дарик кандидатът за кмет на София от БСП Георги Кадиев.

От думите му стана ясно, че и средствата от общинския бюджет, които се заделят за сигурност, трябва да се увеличат.

Камерите помагат в борбата с престъпността, категоричен бе Кадиев и даде пример с британската столица Лондон, където във всеки един момент хората биват снимани от четири камери по статистика. Той би предложил на общинския съвет да приеме наредба и да бъдат стимулирани магазини и частни собственици сами да слагат записващите устройства.

Общинската полиция също трябва да е приоритет и да се развие силно според него, като примерът му този път е от белгийската столица Брюксел, където там полицият наброява 2500 души, а в София те са 110 човека.

20 на сто от белгийския бюджет отиват за сигурност, а в София по думите му по-малко от половин процент.

Най-несправедливият вариант за такса смет е според данъчната оценка, а най-справедливият - според количеството боклук, смята кандидатът за кмет на БСП.

Компромисният вариант е според броя на хората в жилището, коментира той. Кадиев сподели, че готви нова апликационна форма за завода за боклука в столицата.

Според него сред бездомните кучета трябва да се умъртвяват само тези, които са

На въпрос защо иска да бъде кмет на София, претендентът на БСП отговори, че иска да живее в по-добър град.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase