Снимка: Булфото

Конфликт в Синята коалиция няма. Просто с ДСБ имаме различен подход за президентските избори.

Така лидерът на СДС Мартин Димитров обясни пред Нова телевизия поредния разрив в отношенията между сините и хората на Костов.

Вчера СДС регистрира в ЦИК коалиция "Съюз на десните сили", в която не участва ДСБ, а ОДС на Стефан Софиянски и Евгений Бакърджиев. 

"Имаме различна философия. Те искат да сме по-тесен формат. Те през цялото време знаеха, че водим тези разговори за това разширение. Ние искаме широко дясно обединение", мотивира решението си Димитров.

Той поясни, че има решение за широко дясно обединение сред всички партии от Синята коалиция и всеки друг, който иска да участва в него, е поканен, включително ОДС.

"Ако не потърсим максимално широко разширение на тези избори, ще има няколко десни кандидати", каза още лидерът на СДС.

Той беше категоричен, че СДС подкрепя спечелилия вътрешните избори Прошко Прошков от ДСБ за кмет на София. Но допусна, че има тайна уговорка между Костов и Яне Янев.

Още по темата

Димитров изрази надежда, че след като РЗС подкрепят Прошков, ДСБ все пак няма да подкрепят Атанас Семов за президент, а Румен Христов.

Според Димитров само Синята коалиция в София ще успее да "добута Прошко Прошков на балотаж", но за президентските избори това не можело да стане.

"Каним всички десни демократични партии да работим заедно за президентските избори", призова синият лидер.

Междувременно синият кандидат за президент Румен Христов заяви пред БНТ, че се надява да е единственият кандидат на десницата.

Той беше категоричен, че ако не постигне желания резултат на изборите, никога няма да заяви: "Иван Костов е виновен".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase