В „Столипиново” живеят близо 50 хиляди души, като 85% от населението е безработно. За да намери работа на все повече хора, кандидатът за кмет на Пловдив от ДПС Петя Раева организира трудова борса.

Около 300 души се събраха в офиса на фондация "Рома", където десет фирми предлагаха работа в сферата на строителството, обувната и хранителната промишленост.

"Много съм щастлива, че мога да ви помогна, защото в "Столипиново" безработицата е основният проблем. Надявам се днес, като се върнете вкъщи, семействата ви да бъдат доволни от постигнатите споразумения", подчерта Петя Раева.

Преди няколко месеца пак по нейна инициатива и финансиране бе организиран курс за заварчици в "Столипиново", в който се включили 15 души. Те завършили и получили европейски сертификати за работа. Петима от тях сега се трудят в чужбина.

"Безработен съм от десет години, надявам се сега да успея. По професия съм заварчик, мога да сглобявам мебели", разказа Иван Сандов. Той е работил в Испания четири години, но се върнал, защото там спрели да търсят заварчици.

"Гарантираме, че хората, които ще бъдат наети, ще изпълняват съвестно задълженията си, те са сериозни и целта им е да се грижат за семействата", каза кандидатът за кмет на Пловдив Петя Раева.

На Трудовата борса експерти от социалното министерство и Бюрото по труда консултираха безработните хора от „Столипиново”, а работодатели директно наемаха тези от тях, които се ангажираха да се отнасят отговорно към бъдещата си работа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase