Снимка: WorldWide FX

След двегодишна пауза, студиото за визуални ефекти WorldWide FX, част от семейството на Nu Boyana Film Studios, отново организира безплатен курс по 2D композитинг.

Целта на обучението е да подготви желаещите да боравят уверено с основните техники в 2D композитинга, които се използват ежедневно в работата по големи игрални филмови продукции - compositing, rotoscoping, roto-painting, keying, tracking, matchmoving, grading, color correction, time-remapping, projecting, relightning, multi-pass compositing и др.

За да придобият най-пълна представа за реалната работа по един филм в цялата й динамика и мащабност, курсистите ще прилагат наученото директно върху кадри от проекти на студиото. Преподаватели в курса пък ще бъдат VFX артисти с дългогодишен опит по мащабни хитови заглавия като "Хелбой" ("Hellboy") и още - "Бодигард на убиеца" ("The Hitman's Bodyguard"), "Код: Олимп" ("Olympus Has Fallen"), "Код: Лондон" ("London Has Fallen"), "Непобедимите" ("The Expendables") и др.

Желаещите да се включат в курса могат до 26 август да изпратят свое CV на careers@wwfx.net . Одобрените по документи ще бъдат поканени на събеседване с професионалистите от WorldWide FX, за да бъдат селектирани 15-е най-мотивирани, целеустремени и отговорни кадидати, които да заемат местата в курса.

Курсът ще бъде безплатен и ще се проведе в сградата на студиото в Киноцентъра. Продължителността на обучението ще бъде 3 месеца, като началото ще бъде поставено на 19 септември, а ангажираността на обучаващите се ще е в делнични дни от 9 до 18 часа.

Изискванията за кандидатите са: компютърна грамотност, добро владеене на английски език, добри комуникативни умения, умения за работа в екип и най-вече желание за развитие в сферата на визуалните ефекти за филми. Опит с графичен софтуер, както и опит в програмирането, ще се считат за предимство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase