Снимка: Bulgaria ON AIR

Какво е да гледаш живота през обектива размишлява Ерик Поуп във филма си "Хиляда пъти лека нощ". Историята е за фотографката Ребека Томас (Жулиет Бинош) - сред първите пет най-добри в професията си, която отразява горещите военни конфликти.

В името на перфектния кадър, Ребека поема редица рискове. При поредното си посещение в Кабул, тя пътува с ван, заедно с няколко мюсюлманки. На един от пазарите в града, ванът е взривен от жени-камикадзета.
Ребека е тежко ранена, което налага връщането й в родната Ирландия.

Поуп проследява трансформацията на отдадения в професията си фотограф, срещайки я с най-страшните неща по света. А тя ги снима, успявайки да постави граница между реалността и скритото око зад камерата. Такава дистанция Ребека спазва и в личния си живот, където грижата за семейството е оставена на нейния съпруг, а децата й стоят далеч от нея.

Семейството на Ребека отказва да подкрепя непрекъснатото й излагане на смърт в името на поредните уникални снимки, с които да изненада света. Така амбициозната фотографка се изправя пред труден избор – да спаси семейството си или да продължи със страстта си към професията.

В ролите ще видим още Николай Костер-Валдау, Мария Дойл Кенеди, Клое Анет и др. Гледайте "Хиляда пъти лека нощ" на 21 септември от 22.30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase