Снимка: Reuters

Британският поп певец Хари Стайлс е отказал ролята на принц Ерик в планирания от "Дисни" игрален римейк на хитовата анимация "Малката русалка", съобщи БТА, позовавайки се на ЮПИ.

Изпълнителят, прочул се като член на момчешката група "One Direction", е водил преговори с "Дисни" за ролята, но според "The Hollywood Reporter" те са преустановени.

"Въпреки че е фен на проекта, Хари Стайлс учтиво отказа предложението", казва неназован източник от обкръжението му, цитиран от сп. "People".

Междувременно в. "Daily Star " съобщи, че почитателите на Стайлс, останали с впечатлението, че любимецът им е получил ролята, са дълбоко разочаровани, че няма да го видят в очакваната продукция на "Дисни".

"Новината, че Хари Стайлс ще играе принц Ерик беше прекалено добра, за да бъде истина", жалват се фенове на певеца в Twitter.

Актьорството не е чуждо на поп певеца - Стайлс изпълни поддържаща роля във военната драма "Дюнкерк" (2017), припомня изданието.

В игралния римейк на "Малката русалка" на "Дисни" в образа на главната героиня Ариел ще се превъплъти певицата Хали Бейли. Актьорският състав на филма, режисиран от Роб Маршал, включва също Джейкъб Трембли и Аукуафина.
Наскоро беше съобщено, че телевизия Ей Би Си планира собствена версия на "Малката русалка" с Аули Кравальо ("Смелата Ваяна") в ролята на Ариел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase