Снимка: Rеuters

И бивша асистентка на 65-годишния Харви Уайнстийн е завела дело срещу него, предаде "Асошиейтед прес", цитирана от БТА. Сандийп Рехал е поредната жертва на скандалния продуцент, срещу когото вече има дела от десетки жени, пострадали сексуално.

Рехал е работила за кинаджията в периода между февруари 2013 и февруари 2015 г. В иска срещу него тя посочва, че е пострадала от "тежък емоционален стрес", в резултат на "постоянния морален и сексуален тормоз" от негова страна.

Бившата асистентка поддържала апартамент в Ню Йорк, предназначен именно за сексуалните набези на работодателя й. В задълженията й е влизало и почистването на семенна течност от дивана в офиса на Уайнстийн.

Рехал не само е била натоварена с подготовката и разчистването след непристойните изяви на продуцента, но също е била обект на нежелани аванси от негова страна.

Тя твърди, че в разговори с нея Уайнстийн редовно е правил сексистки и сексуални подмятания, и също така е докосвал бедрата й, когато е пътувала заедно с него в автомобил.

Говорителка на Харви Уайнстийн е заявила, че продуцентът "категорично" отрича твърденията на бившата си асистентка Сандийп Рехал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase