Снимка: Warner Bros

Хорърът "Анабел 2: Сътворение" оглави бокс-офис класацията на Северна Америка с 35 милиона долара от продажбата на билети през дебютния си уикенд на екран, предадоха световните информационни агенции.

Анализаторите отчитат като успешно представянето на филма, имайки предвид "ленивия" месец август, както и че става въпрос за хорър продукция, заснета с бюджет от едва 15 милиона долара, пише БТА.

"Анабел 2: сътворение" доближава по приходи предшественика си "Анабел", който през дебютния си уикенд на екран през октомври 2014 г. реализира 37,1 милиона долара от продажбата на билети.

Второ място в бокс-офиса с 11,4 милиона долара заема филмът "Дюнкерк" на Кристофър Нолан. С 8,9 милиона долара следва приключенската анимация "Крадци на ядки 2: Луди по природа", чиито персонажи говорят с гласовете на звезди като Уил Арнет, Катрин Хейгъл и Джаки Чан.

Първенецът от миналата седмица, филмът "Тъмната кула" по книгите на Стивън Кинг, е отстъпил на четвърта позиция. Приходите от продукцията през изминалия уикенд са със 70 процента по-ниски спрямо предходния и възлизат на 7,9 милиона долара.

Челната петица в бокс-офис класацията на Северна Америка се допълва от "Емоджи: Филмът", за който през уикенда в киносалоните на САЩ и Канада са продадени билети на стойност 6,6 милиона долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase