Снимка: Bulgaria ON AIR

В поредния особен свят ни въвежда режисьорът Уес Андерсън. Почти всички негови филми притежават изключителна яркост и изглеждат леко преекспонирано описват реалността.

"В царството на пълнолунието“ ни връща в 60-те години на миналия век. Разказът е за първата любов, както и надеждата за втори шанс при възрастните.

Двама влюбени младежи изчезват от града, за да се усамотят. Но властите са убедени, че нещо им се е случило и затова активират групи, които да се включат в издирването им. Начело е шерифът на градчето (Брус Уилис), който пък има афера с майката на изчезналото момиче (Франсис Макдормънд).

В ролята на бащата е любимецът на режисьора Бил Мъри. Сред останалите звезди в каста са Едуард Нортън, Тилда Суинтън и Джейсън Шварцман.

Филмът е сравняван дори с "400-те удара“ на Франсоа Трюфо и мнозина виждат сходство във вкуса на режисьора и неговият маниер на поднасяне на историята. Оприличаването едва ли е случайно, тъй като самият Андерсън не крие, че в киното го вдъхновяват Трюфо, Орсън Уелс, Кубрик...

Филмът му притежава европейски дух, заснет в американски пейзаж. Андерсън умее да потапя зрителя в сюжета, да го омае в приказната история като ни подсказва какво сме загубили и ни дава надежда да го спечелим отново.

Гледайте на 8 юли от 19.50 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase