Снимка: Про филмс

Ако не беше актьор, Стив Бушеми със сигурност щеше да е папарак. Показва, че е много добър в занаята във филма на Том Ди Чило „Нервакът”.

Режисьорът обръща прожекторите към тези, които обикновено стоят в сянка – наглите фотографи, нахлуващи в личния живот на хората. Главните роли поверява освен на перфектния Бушеми, и на Майкъл Пит – младокът, известен и от филма на Бернардо Бертолучи „Мечтатели”.

Историята в „Нервакът” се върти около Лес Галантин (Стив Бушеми), който си следва грубостите на занаята и търси всякакви начини да се сдобие с най-сензационните и компрометиращи снимки на знаменитостите. Случайна среща води героят до бездомния Тоби (Майкъл Пит), който го моли за безплатни услуги по актьорство.

Покрай дружбата си Лес успява да подхлъзне младежа като му замае главата за света на шоубизнеса. И ако в началото му помага да стане негов асистент, постепенно Лес разбира, че младокът има качества да се превърне в звезда. Но когато това се случва младият човек като че ли забравя за стария си приятел. 

Ди Чило открехва онази врата, която вече е известна – животът в света на шоубизнеса се развива динамично и човек няма време за обикновените и всекидневни сантименталности. Но дали това няма да предизвика завистта на Лес към своето протеже....

Едно от най-важните елементи във филма е играта на Бушеми. Именно той е този, който с прозренията си може да предизвика презрението на онези хора, хранещи се с живота на другите.  Е, „Нервакът” е отмъщението срещу тях.
Гледайте филма на 18 юни от 19.30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase