Снимка: Reuters

"Бързи и яростни 7" е филмът, свален най-много пъти нелегално през 2015 година, показва проучване на компанията Exipio, съобщава БТА.

Седмата част на поредицата, в която играят Вин Дизел, Пол Уокър, Джейсън Стейтъм и Дуейн "Скалата" Джонсън, е бил свален от торент сайтовете 44,8 милиона пъти. Филмът е последният на звездата Пол Уокър, който загина при катастрофа на 30 ноември 2013 година.

На второ място с близо 42 милиона изтегляния се нарежда лентата "Отмъстителите: Ерата на Ултрон". Трети е "Джурасик свят" с близо 37 милиона нелегални сваляния.

В топ-5 са попаднали още "Лудият Макс: Пътят на яростта" - свален близо 36,5 милиона пъти, и "Петдесет нюанса сиво" - свален близо 32 милиона пъти.

Наблюдателите отбелязват, че мащабите на пиратското разпространение на филмите през 2015 година доста са се увеличили. Лентата от 2013 година "Вълкът от Уолстрийт", която е най-сваляната през 2014 година, "може да се похвали" само с 30 милиона тегления от торент сайтове, а през 2015 година с този показател нито един филм не е попаднал дори в топ 10.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase